Over mij

Geluk is vaak
dichterbij dan je denkt.

Eveline Rietman-Woertman 

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat mensen beweegt, wat de ‘rode draad’ in iemands leven vormt, wat ook de reden was, dat ik Klinische- en Ontwikkelingspsychologie ben gaan studeren. Na mijn studie wist ik nog niet precies welke kant ik ermee op wilde gaan, mensen weer op weg helpen stond in ieder geval vast. Vervolgens werkte ik op verschillende terreinen: binnen de GGZ, binnen de ouderenzorg en als trainer voor Mindfit. Dit bevestigde voor mij dat de levensverhalen van mensen mij erg interesseren. En bij één van de trainingen van Mindfit, die ging over wat voor jou echt van belang is en hoe je het beste uit jezelf haalt, ontdekte ik dat dit mij erg boeit en enthousiast maakt. 

Na de komst van onze 3 zoontjes was het idee voor Het kleine geluk coaching dan ook geboren, mensen weer op weg helpen en kijken wat voor hen van belang is bij hun loopbaan en/of persoonlijke leven.
Daarnaast merkte ik zelf als moeder op, dat het soms fijn is om een iemand te hebben die met je meedenkt bij je keuzes en onzekerheden en het vinden van meer balans in je leven. Graag help ik je met het vinden van de balans in je leven, thuis en/of met je werk.

Eind 2019 kon ik door een buikoperatie ineens vrijwel alleen nog liggen en stond mijn leven ineens op zijn kop. Door deze ervaring ben ik nog bewuster bezig met wat ik echt belangrijk vind en wil doen in mijn leven.
Dit heeft ook meegespeeld bij het in het najaar van 2020 van het centrum van Meppel na 12 jaar meer bij de prachtige natuur van Gasteren (vlakbij Assen) te gaan wonen. Hier merkte ik zelf ook dat dat de ruimte en rust van de natuur mij erg goed doet.

Voor mij kwam alles samen bij de wandelcoachopleiding, die ik in 2020 volgde bij het Coach Bureau in Bunnik: het meer in verbinding komen met jezelf en anderen in de natuur, de mindfulnesselementen voor meer rust en het creatieve wat mij erg trekt, het kijken in mogelijkheden. Wat er wel mogelijk is om een leven te krijgen, wat meer bij je past en hoe je daarin concrete stappen kan nemen. Ik vind het ontzettend leuk om zo samen met mensen buiten op pad te gaan en te zien hoeveel het hen brengt.

De zee geeft mij altijd een gevoel van vrijheid. Je kunt alle kanten op, maar kunt ook even een moment van rust nemen in je eigen ‘huisje’, je schelp. Wat bij ieder past en waar je de rust vindt, is per persoon verschillend, net zoals je allerlei soorten schelpen hebt (vandaar het logo). Wat van belang is, is dat je dat voor jezelf ontdekt.

Ik ben een enthousiast en betrokken persoon met een brede interesse. Wandelen/fietsen in de natuur, tuinieren, lezen, het theater, creatieve dingen doen, dingen ondernemen met mijn vriendinnen, man en kinderen zijn enkele van mijn hobby’s.
Graag kijk ik met je mee naar wat voor jou werkt/ bij je past.

Verzamelen
Van alles 
wat ik tegenkom
neem ik een stukje
met me mee
als ik
dan iets nodig heb
draag ik altijd 
een plan
een oplossing
een idee

(Van wie deze tekst is, weet ik niet. Ik las het tijdens mijn werk voor de GGZ en vond het een inspirerende tekst. Dat je van alles in je leven iets meeneemt, waar je later in je leven op terug kan grijpen. Een soort rugzak vol inspiratie.)